Byta ut värmepump


Blir inte bättre med tiden

 

En luftvärmepump förlorar i effekt med tiden. Även om du tar hand om den och den får service så slits luftvärmepumpen med tiden. Det innebär tyvärr att effekten minskar något. Därför det är viktigt att ta hand om den och ge den service men förr eller senare behöver den bytas ut.

 

Våra luftvärmepumpar

frusen-värmepump

msz-ln_insida_produktdelar_rod

Det lönar sig oftast inte att reparera

 

Förr eller senare kommer luftvärmepumpens delar att börja gå sönder. Den kanske  börja låta mycket eller så behöver fläktmotorn bytas ut. I jämförelse med att köpa en ny värmepump är kostnaden för enstaka reservdelar ofta hög och med tanke på vad en ny maskin ger i övriga fördelar som funktioner m.m. är en ny att föredra. Det kan handlar om runt hälften i reparationskostnader mot att köpa en helt ny.

 

Använd ROT-avdraget

Bättre och bättre

 

Tiderna förändras och även luftvärmepumpen som idag ger mer värme, förbrukar mindre energi och ger en högre kapacitet. Idag är värmepumparna mera klimatsmarta och EU har ställt mycket hårda krav på tillverkningen. Dessutom klarar de nya modellerna av att leverera ner till mycket lägre utomhustemperatur. Vilket innebär i sin tur att besparingen blir mycket större.

 

 

303-e1438674023977

Smidigt och billigt

 

Nu är det ännu smidigare och billigare att uppgradera ditt luftvärmesystem till ett nytt och ännu mer energibesparande. Mest lönsamt är det för dig som tidigt upptäckte luftvärmesystemets fördelar och har ett system som är äldre än 10 år. För att uppgradera ditt system behöver du byta ut köldmediet i ditt system. Med vårt nya sortiment har det blivit både enklare och billigare.

 

Våra värmepumpar

Få ett bättre inomhusklimat

 

De nya luftvärmepumparna har smarta luftreningssystem som t.ex. vår värmepump Hero som är utrustad med Plasma Quad-filter som delvis tar bort röklukt och effektivt tar bort damm, mögel, pollen, samt oönskade partiklar och ger dig friskare inomhusluft.

 

Plasma Quad-filter

Hur går det till att byta värmepump?

Många placeringsmöjligheter

 

Våra system har med tiden blivit än mer energibesparande. Systemet minskar energikonsumtionen med 34% jämfört med 10 år gamla produkter. Med våra ständiga tekniska genombrott bidrar våra produkter till att skapa ett hem med ännu bättre inomhusmiljö, jämnare spridning av värme och kyla. Vårt modellprogram ger dig många placeringsmöjligheter och därmed en ännu bättre totallösning.

 

Värmepumpar från Mitsubishi Electric utnyttjar en revolutionerande ersättningsteknik som gör det möjligt att uppgradera ditt gamla värmepumpssystem och återanvända de befintliga rörledningarna utan att behöva använda speciella rengöringsapparater. Möjligheten finns alltså att vi kan fortsätta att använda dina befintliga rörledningar vid uppgraderingen, vilket gör uppgraderingen väsentligt enklare och kostnadseffektivt.

 

Använda befintligt system

Viktigt inför val av värmepump


Att tänka på innan jag köper värmepump.

Viktigt inför val av värmepump

Befintligt system


När din värmepump börjar bli sliten och inte längre är lika effektiv som den en gång var, kan du om du byter till en värmepump från Mitsubishi Electric återanvända befintlig rördragning.

Läs om Befintligt system