Timmerhus, Nybro

Timmerstuga från 1870 fick kraftfull värme

Område: Nybro
Hustyp: Friliggande timmerhus
Antal våningar: 1
Boarea: 80 kvm
Installatör: Acara i Kalmar

IMG_1708-web

80 kvadrat med två kaminer

Utanför Nybro i de vackra småländska skogarna ligger denna stuga från 1870 med liggande timmer. Husets uppvärmning har bestått av vedeldning i kamin där det krävts mycket arbete för att hålla värmen i huset. Huset är på 80 kvadratmeter där storstugan har ett rum på ca 30 kvadratmeter där de vistas mest och där den ena av två kaminer har stått.

IMG_1700-web

Golvmodell under fönstret

Då husägarna hade tröttnat på att behöva hugga ved och elda för att få upp värme i huset beslöt de sig för att installera en värmepump i storstugan. Dessutom har de sedan tidigare en äldre kamin i storstugan som de nu kan börja använda när de ändå vill elda av ren nöje. De tittade på olika alternativ som lösning och kom fram tillsammans med installatören Acara att en golvmodell skulle passa perfekt då de också har väldigt högt i tak.

IMG_1695-web

Kraftfull med Hyper Heating

Placeringen av värmepumpen blev under fönstret i storstugan och där passade den perfekt. Det som installerades var Mitsubishi Electrics kraftfulla golvmodell MFZ-KJ med Hyper Heating som har garanterad värmeeffekt ner till -25 °C.

 IMG_1706-web

Produkten

Husägaren säger: “Det är så varmt nu, att vi inte behöver ha täcke när vi sover”

Läs mer om golvmodellen MFZ-KJ35VE med Hyper Heating

IMG_1707-web

Har du ett liknande projekt och vill veta mer?