Flexibel lösning

Ecodan luft-vattenvärmepump finns i flera olika utföranden och storlekar vilket gör att du kan göra det optimala valet för just ditt hus.

 

Innerdelen är inte mer än 1,6 meter hög men är trots detta utrustad med en varmvattenberedare som rymmer 200 liter vatten. Tack vare att Ecodan är liten och kompakt så är den enkel att installera i alla sorters byggnader.

Genomskärning hus-YAA

Invertertekniken – en energibesparande teknik

Våra produkter producerar ingen överflödig värme eller kyla. Med den senaste invertertekniken arbetar kompressorn kontinuerligt, men med en hastighet som varierar beroende av ditt behov av värme eller kyla. Det ger ökad besparing, mindre slitage och lägre ljudnivå.

 

Läs om Invertertekniken

Patenterad teknik

Zubadan med Ecodan-serierna är utrustade med patenterad teknik från Mitsubishi Electric, vår unika Zubadanteknik, som ger kraftigare och snabbare uppvärmning. Detta är ett måste för stora hus och hus i kalla miljöer. Zubadantekniken möjliggör en garanterad värmeeffekt ner till -28ºC.

 

Mitsubishi Electrics egenutvecklade system Ecodan får användaren ytterligare ökad komfort, bland annat tack vare Auto Adaption med snabbare uppvärmning än tidigare Ecodan. Med energiövervakning direkt i skärmen kan du lätt se hur mycket du förbrukar i energi för uppvärmning. På så sätt kan du lätt hålla koll på ekonomin.

luftvärmepump med zubadanteknik

miljövänlig uppvärmning

Miljövänlig & unik teknologi

Den tysta, effektiva och miljövänliga värmepumpen som ger dig ett behagligare inomhusklimat i hemmet. Den unika Ecodan-tekniken ger maximal värme med minimalt energitillskott. Ecodan har en garanterad värmeeffekt ner till -28ºC. Det kompletta luft-vatten systemet är helt utvecklat vid Mitsubishi Electrics egna anläggningar i Japan vilket garanterar högsta kvalitet in i minsta detalj.

Familjen fick tyst uppvärmning

”Jag undrade om den var igång, så jag var tvungen att gå ut och titta för det var så tyst”.

 

Läs kundcaset

ljudnivå-hög

Tyst värmepump

Våra värmepumpar är märkta med ljudeffekt för att man som konsument ska kunna se skillnaden mellan olika fabrikat avseende hur mycket de låter. Här förklarar ljudet och hur placeringen av din värmepump kan påverka ljudet.

 

Läs mer om värmepumpar och ljud

godkänd luftvattenvärmepump ecodan

Starkast enligt Energimyndigheten

Mitsubishi Electric har för vana att alltid testa sina värmepumpar. För kundens skull men även för vår egen skull. Vi vill givetvis att våra värmepumpar skall vara lönsamma i längden och ett optimat val för kunden.

 

Testet visar att det finns stora besparingar att göra för den som installerar en luft-vattenvärmepump från Mitsubishi Electric. Till skillnad från många andra värmepumpar är kompressorn hos Ecodan varvtalsstyrd vilket bidrar till den goda energieffektiviteten.

Ecodan är enligt Energimyndigheten en av de starkaste på marknaden!

Läs om testresultatet på vår Ecodan och jämför med andra luft-vattenvärmepumpar.

 

Package utedel

– Komplett vattenburen värme

– Inverterstyrd för högsta energibesparing

– Vatten cirkulerar mellan tank och värmepump

– Kan installeras av rörmokare

Ecodan-Split

Split utedel

- Komplett vattenburen värme

- Inverterstyrd för högsta energibesparing

- Köldmedium cirkulerar mellan tank och värmepump

- Installerad av certifierad kyltekniker

Kontrollera din Ecodan

Med vår app MELCloud kan du enkelt kontrollera din värmepump eller luftkonditionering i realtid. Oavsett om du är ute på språng eller kopplar av i soffan. Eventuella fel på anläggningen kommer även att visas i din display och på maskinen när din anläggning är uppkopplad mot MELCloud. Du kan även se lokalt väder på installationsplatsen samt ha tillgång till användarsupporten.

 

Läs mer om vår app

styr din värmepump mobilt

Kontroll

Trådlös styrning

Ecodan kan även utrustas med en trådlös rumsgivare där du enkelt kan justera värmen till önskad temperatur för bästa komfort. Om du ska resa bort trycker du bara på symbolen med en resväska, varpå inställningarna anpassas för att ge maximal energibesparing.

Två zons-kit: för två värmezoner

För att utöka möjligheterna för kontroll av rumstemperaturen kan huset delas upp i två separata värmezoner och styras separat varav en zon med trådlös rumsreglering. Detta innebär helt individuell reglering av varje zon, t.ex. olika våningsplan, två separata byggnader eller vid två värmesystem som kräver helt olika framlednings temperaturer som golvvärme och radiatorer.

2-zons-kit

5-års garanti

Ecodan är utvecklad för att möta framtidens krav på varmvatten och uppvärmning. För din trygghet finns en 5-årig garanti med vid ditt köp av Ecodan som är installerad av certifierad kylinstallatör och monterade under föreskrivna förhållanden. För att 5-årig garanti skall gälla på luft-vatten krävs att service utförs av auktoriserad återförsäljare efter 3 år (från 2 år och 10 månader till 3 år och 3 månader från original fakturadatum)

 

Läs mer om Garantin

ME-5-årsgaranti

Trygghetsförsäkring i 16 år!

För att du som kund ska känna dig extra trygg med produkten ifrån oss på Mitsubishi Electric, har vi utöver vår garanti på 5 år tagit fram en trygghetsförsäkring tillsammans med Arctic försäkringsförmedlare. Genom att registrera dig på www.arctic.se/me får du ett erbjudande om att förlänga tryggheten på din luft-vattenvärmepump innan den 5-åriga garantin löper ut. Trygghetsförsäkringen kommer du kunna förnya årsvis ända upp till 16 år.

 

Läs mer om trygghetsförsäkringen

Mitsubishi Electric 16års trygghetsförsäkring

litet-hus

stort-hus

Vilket effektbehov har du?

Beroende på angiven effekt (kW) på energidekalen, kan du se om värmepumpen kan värma en liten eller en stor yta. En låg angiven effekt (kW) täcker en mindre yta och hög angiven effekt (kW) täcker en större yta.

 

Ett litet hus har ett lägre effektbehov än ett stort hus och då räcker det med en låg dimensionerad effekt för att värma hela ytan. Ett stort hus har ett större effektbehov än ett litet hus och då behövs en hög dimensionerad effekt för att värma hela ytan.

 

Läs mer om ERP-direktiv

 

LADDA NED BROSCHYR FÖR ERP

Tekniska specificationer

Laddar dokument

Inga resultat!

Använd sorteringsfunktionen ovan för att filtrera bland produkterna

Dokument

Product Leaflet

Tack för din förfrågan. Vi återkommer med offerter till dig inom kort.

Välj kontaktsätt

Du kommer bli kontaktad av lokala återförsäljare. Du förbinder dig inte att köpa något eller anlita någon.