Geodans generösa egenskaper

Med sina många egenskaper blir Geodan en komplett bergvärme. Låg vikt och låg höjd gör den smidig att installera. Adaptiv borrhålskontroll, inverterteknik, WiFi och Smartgrid gör den smartare. Med en av marknadens lägsta ljudnivåer och Quiet-mode blir den tystare och med R32 köldmedium och energiklass A+++ för värme blir den energisnålare och miljövänligare. Helt enkelt en bättre bergvärme.

BILD_Högsta energiklass

Högsta energiklass

Geodans energiklass är A+++ för värme och A+ för varmvatten. Det betyder inte bara att du köper en energisnål bergvärmepump och får mer värme för pengarna. Resultatet är att du även gör en bra investering som är snäll mot miljön och din plånbok.

Perfekt för små utrymmen

Med en höjd av endast 175 cm är Geodan en av de lägsta på marknaden vilket gör den smidigare att få plats i en trång källare med låg takhöjd. Därtill är Geodan uppbyggd med moduler vilket också gör den både lättare och smidigare att installera vid utbyte eller nyinstallation.

tvättstuga

komfort

Kännas, inte höras

Mitsubishi Electrics värmepumpar är byggda för att ge dig bästa tänkbara inomhusklimat utan att höras och Geodan är inget undantag. Med en låg ljudnivå är Geodan till och med en av marknadens tystaste bergvärmepumpar. Dessutom är Geodan utrustad med Quiet-mode vilket betyder att den går tystare under nätterna för att inte störa din sömn.

Adaptiv borrhålskontroll

För att underlätta vid utbyte av äldre bergvärmepump är Geodan utrustad med adaptiv borrhållskontroll. Det innebär att Geodan automatiskt anpassar sig till ditt befintliga eller nya borrhål för att minimera risken för frysning av borrhålet. Detta görs genom att maxfrekvensen minskas om temperaturen närmar sig frysrisk i borrhålet. Helt enkelt en trygghet för dig som kund med en anpassning efter rådande förhållanden.

BILD_Adaptiv borrhålskontroll

rumsgivare

Trådlös komfort

Geodan kan utrustas med trådlös rumsgivare, då kan du enkelt justera temperaturen för bästa komfort. Den mäter och analyserar rummets värmebehov och tar vara på intern värmeenergi ifrån tex. solinstrålning och matlagning, på så sätt reducerar du dina kostnader. Vid resa trycker du på symbolen med en resväska, varpå inställningarna anpassas för att ge maximal energibesparing.

WiFi-Styrning

Geodan kan dessutom utrustas med MELCloud WIFI-styrning, så att du sedan på resan kan övervaka och styra din Geodan via din smartphone eller surfplatta.
-> Läs mer om MELCloud

Melcloud

Geodan med smartgrid

Smartgrid kapar dina elkostnader

Att elpriset styrs av utbud och efterfrågan är inget nytt, men att du kan styra din efterfrågan efter utbudet, det är Smartgrid. Under vissa tider på dygnet är elen betydligt mindre efterfrågad och därmed också billigare, t.ex. tidig morgon när de flesta sover. Geodan är förberedd för Smartgrid, en smart funktion som sparar pengar för dig. Kontakta ditt elbolag om du vill veta mer.

Frikyla till en låg kostnad

Få luftkonditionering med Geodan genom att enkelt ta kyla från borrhålet. Frikyla, eller naturkyla, är en smart lösning för den som har bergvärme och är i behov av kyla. Kylenergin från ditt borrhål räcker enkelt för en normal villa att använda som luftkonditionering under varma sommardagar, och detta till nästan ingen driftkostnad alls. Jämfört med aktiv kyla eller AC är det i princip kostnadsfritt sätt att kyla ner villan. Allt som krävs är anslutning, rördragning och montering av en fläktkonvektor.

Close up view on HVAC units (heating, ventilation and air conditioning). 3D rendered illustration.

timeforr32_logo_4c-e1508241874594

Framtidssäkrat köldmedium

Geodan använder det miljövänligare och framtidssäkrade köldmediet R32 som ger ett lägre CO2-avtryck. Det är dessutom lätt att återvinna och har en hög kylkapacitet och värmeledningsförmåga. R32 ger också en bättre effektivitet och ökar värmekapaciteten vid lägre omgivningstemperaturer.

Bergvärmepumpen Geodan passerade teknikchefens nålsöga

När Anders skulle investera i en ny värmelösning till sin 1,5-plansvilla lade han ner mycket tid på sitt val. Som teknikchef på ett bolag inom automation och med ett stort teknikintresse privat, ville han ha produkter med en kvalitet och funktion utöver det vanliga.

Här berättar han hur han valde sin bergvärmepump från Mitsubishi Electric och ger samtidigt sina bästa tips för dig som går i liknande tankar.

Så här resonerade Anders när han valde bergvärme

Installerade-Mitsubishi-Bergvärme-810px

Olika värmezoner med två zons-kit

För att utöka möjligheterna för kontroll av rumstemperaturen kan huset delas upp i två separata värmezoner med två zons-kittet och styras separat. Det innebär helt individuell reglering av varje zon. Med två zons-kittet kan du dessutom välja att värma upp din pool, Attefalls hus eller garage med Geodan.

Webbild_två zons-kit

5år

5 års garanti & 18 års trygghet

5 års garanti ges till privatkund vid köp av bergvärmepump sålda och fackmannamässigt installerade av auktoriserade Mitsubishi Electric Sverige installatörer/återförsäljare. Utöver vår garanti på 5 år har vi även en trygghetsförsäkring tillsammans med Arctic försäkringsförmedlare. När den 5-åriga garantin löper ut, kommer ett erbjudande om att förlänga tryggheten på din produkt med Mitsubishi Electrics trygghetsförsäkring. Trygghetsförsäkringen kommer du kunna förnya årsvis ända upp till 18 år!

Laddar dokument

Inga resultat!

Använd sorteringsfunktionen ovan för att filtrera bland produkterna

Dokument

Product Brochure

Tack för din förfrågan. Vi återkommer med offerter till dig inom kort.

Välj kontaktsätt

Du kommer bli kontaktad av lokala återförsäljare. Du förbinder dig inte att köpa något eller anlita någon.